ΚΙΡΣΟΙ – ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Κιρσοί – Σκληροθεραπεία

Όπως αναφέρουμε σε άλλες σελίδες του site μας η αντιμετώπιση και η θεραπεία των κιρσών στα πόδια μπορεί να επιτευγχθεί με πολλούς τρόπους, ανάλογα με την περίπτωση κάθε ασθενούς. Οι κιρσοί των κάτω άκρων εκτός των άλλων μπορούν να αντιμετωπισθούν και στο ιατρείο με σκληροθεραπεία. Η σκληροθεραπεία είναι απλή και οικονομική μέθοδος, η οποία μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνη της ή να συνοδεύει την κλασική εγχείρηση ή την θεραπεία με laser.

Πώς γίνεται η σκληροθεραπεία;

  • Για την αντιμετώπιση των κιρσών με σκληροθεραπεία χρησιμοποιούμε ειδικές σύριγγες με πολύ μικρές βελόνες και κάνουμε έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών μέσα στις φλέβες, σε υγρή μορφή ή σε μορφή αφρού. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται ίνωση- σκλήρυνση του τοιχώματος της φλέβας και σταδιακή εξαφάνισή της.
  • Η σκληροθεραπεία γίνεται με τη βοήθεια ειδικού φωτισμού και μεγεθυντικών γυαλιών και υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (τρίπλεξ).
  • Η διάρκεια της θεραπείας είναι λιγότερο από μια ώρα.

 

Μπορώ να κάνω σκληροθεραπεία;

Η σκληροθεραπεία είναι ανεκτή σχεδόν από όλους τους ασθενείς και δε χρειάζεται αναισθησία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως χρειάζονται λίγες συνεδρίες.

Μετά τη σκληροθεραπεία

Αμέσως μετά συστήνουμε περπάτημα με τη χρήση ελαστικών καλτσών, τις οποίες φοράει ο ασθενής 7-10 ημέρες.

Όπως προαναφέραμε, ανάλογα με τη δική σας περίπτωση ο Αγγειοχειρουργός σας θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις θεραπείες των κιρσών στα πόδια.