Θεραπεία για ευρυαγγείες : Σκληροθεραπεία

Σκληροθεραπεία – Η Θεραπεία για τις ευρυαγγείες

 

Ευρυαγγείες στα πόδια , στο στήθος, στο πρόσωπο. Ένα πρόβλημα που απασχολεί τις γυναίκες, ακόμη και σε μικρή ηλικία. Η θεραπεία για τις ευρυαγγείες επιλέγεται ανάλογα με την περίπτωση.  Η επιλογή της θεραπείας για ευρυαγγείες πρέπει να γίνεται πάντοτε κατόπιν συνεννόησης με τον Εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό.

 

Σκληροθεραπεία

 

  • Πιο συγκεκριμένα η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και πιο αποτελεσματική θεραπεία κατά των ευρυαγγειών, ιδιαίτερα αυτών με μεσαία ή μεγάλη διάμετρο.
  • Η εν λόγω μέθοδος βρίσκει εφαρμογή και σε πιο ορατά προβλήματα όπως φλεβεκτασίες ή υπολείμματα κιρσών μετά από χειρουργική επέμβαση με χρήση σκληρυντικού αφρού.

 

Πως γίνεται η σκληροθεραπεία ;

 

Πρόκειται για ελεγχόμενη έγχυση σκληρυντικής ουσίας στις πάσχουσες φλέβες διά μέσου μιας πολύ λεπτής βελόνας με αποτέλεσμα να προκαλείται ίνωση του τοιχώματος του αγγείου κι έπειτα σύγκλειση αυτού, ώστε πλέον να μην είναι δυνατή η διέλευση του αίματος. Το αγγείο παύει έτσι πλέον να είναι ορατό.

 

Πόσες συνεδρίες χρειάζεται η θεραπεία για τις ευρυαγγείες ;

 

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η θεραπεία για τις ευρυαγγείες απαιτούνται συνολικά 2 με 8 συνεδρίες, ανάλογα πάντα με την έκταση του προβλήματος.

 

Η σκληροθεραπεία πονάει ; Υπάρχουν επιπλοκές ;

 

Η συγκεκριμένη μέθοδος για τη θεραπεία των ευρυαγγειών είναι ανώδυνη και σπανίως παρατηρούνται επιπλοκές.

 

Τι είδους αναισθησία χρησιμοποιείται ;

 

Η σκληροθεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και είναι ανεκτή σχεδόν από όλους τους ασθενείς ακόμη και αυτούς που εμφανίζουν μεγάλη ευαισθησία.

 

Τι πρέπει να κάνω μετά την ολοκλήρωση της σκληροθεραπείας για τις ευρυαγγείες ;

 

Μετά τη σκληροθεραπεία απαιτείται εφαρμογή ελαστικού επιδέσμου, καθώς και η προφύλαξη της περιοχής από τον ήλιο γι’ αυτό και δεν συνιστάται η εφαρμογή της μεθόδου κατά του θερινούς μήνες.

 

Ποιο είναι το κόστος όσον αφορά τη σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες ;

 

  • Το κόστος της θεραπείας για ευρυαγγείες εξαρτάται
  • Την περιοχή που πρέπει να γίνει η θεραπεία
  • Το μέγεθος του προβλήματος
  • Την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου θεραπείας, ανάλογα με την περίπτωση
  • Τις συνεδρίες που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση της θεραπείας

 

Ο γιατρός σας, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε θα συστήσει την πιο αποτελεσματική μέθοδο θεραπείας για την εξάλειψη του προβλήματός σας.

 

Για καλύτερο αποτέλεσμα

 

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ευρυαγγειών συνιστάται ο συνδυασμός δύο προηγμένων θεραπευτικών μεθόδων, της σκληροθεραπείας και της μικροθερμοπηξίας (Θεραπεία Ευρυαγγειών με λέιζερ)

 

Ο συνδυασμός αυτών των 2 μεθόδων θεραπείας για ευρυαγγείες με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%